Op de fiets naar Rome voor East African Care

Ontbrekende reisverslagen.

Dag 8 Sonnebhul – Friedrichshafen 124 km.

Na een nacht met veel regen, vertrokken we om 8.15 uur, het was toen droog en de temperatuur was 15 graden. Na een lange afdaling steeg de temperatuur gelukkig weer en konden de regenjassen weer uit. We hadden gelukkig wat extra brood en beleg ingeslagen want de winkels waren dicht, wel was er een bakker open en daar hebben we een bakkie met wat lekkers genuttigd. Verder fietsend kwamen we bij de Donau aan. De omgeving was hier zeer mooi met heel veel druiven, verder richting de Bodensee kwamen we veel appels en peren boomgaarden tegen en heel veel hop. Onderweg wat warms gegeten en na een paar campings gebeld te hebben de meeste namen niet op en 1 was vol zijn we in Friedrigshaven aangekomen, deze was ook bijna vol maar op een klein veldje konden we de tenten opzetten we hoefden niet veel haringen te gebruiken want we stonden zo dicht bijelkaar dat we met 1 haring 3 tenten konden vastzetten.

Ook hier was weer weinig brood te koop dus maar weer warm gegeten(vonden we niet zo erg hoor). Het was een weer een warme(28/30 graden) zeer mooie tocht met een mooi uitzicht op de Alpen.

Dag 9 Friedrichshafen – Braz 113,5 Km

Zo vandaag was het de dag van de verschillen. Ik zal ze een opnoemen!

We begonnen in Duitsland en we zijn geëindigd in Oostenrijk

We begonnen vlak en zitten nu in de bergen

En het ergste, we begonnen in de zon en eindigde in een waterval(welke nog steeds doorgaat)

Zo en nu het echt verslag.

Ik denk dat de oplettende volger het al door had, maar we begonnen vandaag lekker laat. Dit was niet zo gepland,maar we konden onze sleutel niet eerder inleveren dan 9 uur. Nou denkt iedereen natuurlijk dat maakt niet uit, maar wel als je ID als borg staat. Dus wij ff een bakkie gedaan en toen uiteindelijk toch weggereden. De eerste 40 km reden we de hele tijd langs de bodensee. Dus over gezellige boulevaartjes, en lekker vlak. Daarna zijn we afgeslagen richting de Alpen. Dit was vals plat, maar toch reden we er met 28 km per uur overheen. Dit omdat we eindelijk geluk hadden met de wind. Dus dit stuk hadden we lekker snel overbrugd. Onderweg gingen we even wat eten scoren, en op het moment dat we de fietsen parkeerde begon het te regenen. Dat maakt natuurlijk niet uit, maar toen onze pauze voorbij was regende het nog steeds. Helaas, er moet doorgetrapt worden. Maar het klaarde op werd er gezegd!!! Helaas heeft het geregend tot we hier aankwamen(en nog steeds) De laatste kilometers van vandaag waren de eerste van de eerste echte alpenklim. Gelukkig had deze beste campingeigenaar ook nog een slaapkamer vrij met drie bedden, zodat we het tentje niet in de zeikregen op hoefde te zetten. Toen we gedoucht waren kwam het volgende probleem… eten! Op de camping was er niks dus wij wilde wel het dorp in, maar het regende nog steeds. Dus maar een paraplu vragen aan een Hollandse campinggast. Deze mochten we lenen. Met zijn drieen onder de parasol richting het dorpje. Alleen daar aangekomen was alles dicht L.Maar toen kwamen onze redders in nood. Dezelfde campinggasten die ons hun parasol hadden geleend vroegen of wij een lift wilde naar het restaurant. Dit was maar goed ook, want het eerst volgende restaurant wat open was, was 10 km verder op. Nu weer terug op de camping met een gevulde maag, kunnen we lekker slapen.

Dag 10 Braz - Ried 78 km.

Na de baalafsluiting, van gisteren ( door de regen) was het vandaag heerlijk opstaan. Niet alleen door het lekkere bed, maar het was ook droog!!!!. Voor vertrek uit Braz ff naar de Spar voor een ontbijtje. Op de camping gegeten met een automatenbakkie. Daarna op naar de Arlbergpas, in inmiddels een lekker zonnetje.

We moesten ongeveer 750 mtr hoogte overwinnen. De helm ging achterop dus we waren er klaar voor. Het begin was geleidelijk, daarna een heftig stuk en het laatste stuk bijna vlak ( 4-5%). Onderweg nog een bakkie met hausgemachte küche en een stempel gescoord.. Om 12.00 uur waren we boven ,bijna net zo nat als gisteren, (maar nu door het zweet) en werd er een cola genuttigd.

Ook de windjackjes gingen aan want door de wind voelde het koud aan. Daarna heerlijk naar beneden, tot aan Landeck. Het uitzicht is gewoon schitterend, en omdat je lekker langzaam omhoog gaat kun je er ook lekker lang van genieten.!!!! En afdalen is natuurlijk ook leuk, want dat gaat vanzelf (max speed ruim 50 km). Na Landeck op naar de camping. We volgen het Inndal. Alleen stroomt de rivier nu de andere kant op, dus moeten we weer klimmen. In Ried vonden we het genoeg voor vandaag. Een lekker vroegertje, zodat we ook eens lekker in de zon kunnen liggen dan alleen maar fietsen. Een lieftallige jonge dame ontving ons op de camping, dus gelijk maar geboekt. Lekker midden in het dorp, dus vanavond ff lekker eten en stappen.